VETEGRODDSOLJA är lämplig för att vårda hudbristningar. 

En halvfet till torr olja. 

Denna vegetabiliska hudolja är oerhört rik av E-vitamin, innehåller även lecitin och steroler. 

Vetegroddsolja är närande, vitaliserande och uppbyggande olja. 

Den är bra för mogen, irriterad eller skadad hud. 

Även värd att prova i oljeblandningar vid känslig hud som behöver näring, samt eksemhud. 

Är du allergisk mot vetegluten, skall du kanske vara försiktig med vetegroddsoljan. Testa utvärtes (på din underarm) om du tål oljan. 

Vetegroddsolja innehåller inte gluten, men ibland kan spår räcka för att utlösa reaktion.

Även smakrik som matolja och kan användas som kosttillskott, dosering 5-10 ml per dag.

o Ej testat på djur

o Naturliga ingredienser, inget syntetiskt

o Miljövänlig

o Svensk tillverkning på importerade råvaror

Hållbarhet på 1-2 år.

Vetenskapligt namn: Triticum vulgare. Eng: Germ Oil.

Växtdel: grodd

Ursprungsland: Schweiz

Fettsyresammansättning:

Palmitinsyra C16:0 ...... 14-19% 

Stearinsyra C18:0 ...............<2% 

Arakinsyra C20:0 ...............0,2% 

Behensyra C22:0 ................0,1% 

Lignocerinsyra C24:0 .......0,1% 

Palmitolsyra C16:1 ............0,3% 

Oljesyra C18:1 ............. 12-23% 

Gadoljesyra C20:1 ............0-2% 

Erukasyra C22:1 .................<1% 

Linolsyra C18:2 ............ 52-59% 

Alfalinolensyra C18:3 ...3-10% 

Andra fettsyror ....................<1% 

Stelningspunkt +-0°C 

Vete är känt som ett av världens viktigaste sädesslag. 
Det odlas i tempererade delar av världen: USA, Europa, Ryssland, Argentina och Canada. Det vete vi är vana att se på åkrarna, består av långa, flerblommiga småax. I det mogna axet ligger vetekornen (frukterna) nakna och faller lätt ut vid tröskning. 

Vetets mest näringsrika del är grodden. Den utgör 2,5-3% av vetekornet, och innehåller 8-12% olja. Det kan vara svårt att få ut denna lilla mängd olja ur grodden. Därför framställs nästan all vetegroddsolja med extraktion, kallad kallframställning (ej att blanda ihop med kallpressning). 

Kallframställd vetegroddsolja har en kraftig mörkgul/orange färg samt kraftig doft och smak av vetegroddar. Genom raffinering, får man fram en olja med ljusare färg och mildare doft och smak. Då vetegroddarna innehåller så liten mängd olja, måste vetet odlas i massor. 

Vetegroddsolja används i kosmetik och som kosttillskott.

SEK 99.00
Loading Uppdaterar varukorg...
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: