Arganolja har använts i tusentals år i Marocko som solskyddsmedel samt hår- och ansiktsolja vid eksem och andra hudbesvär. 

Att hålla huden frisk och välnärd är extremt viktigt, eftersom andra delar av kroppen är beroende av huden. Till exempel, hår och naglar växer från huden. Om huden är torr och saknar näringsämnen, kommer tillväxten och styrkan i både hår och naglar att påverkas negativt. 

Som en kosmetisk ingrediens i skönhetsprodukter är arganoljan en av de bästa för hudvård.

Arganoljans popularitet beror inte bara på uttalanden av folket i Marocko som har använt den i århundraden.

Vetenskaplig forskning och studier har visat att dessa påståenden stämmer med forskningsresultaten, när den har testats i olika laboratorier utanför Marocko. 

Arganoljan är mycket rik på vitaminer E och F, fettsyror, antioxidanter, betakaroten, växtsteroler och fenolföreningar.

På grund av sitt innehåll, är oljan bra att använda före och efter solning.

Arganolja är fuktgivande, cellstimulerande och revitaliserande, gör huden smidig och elastisk.

Ingredienser:

Kallpressad Arganolja från ekologisk odling.

Arganoljans fettsyresammansättning: Mättade fettsyror 20 %, enkelomättade fettsyror 42 % och fleromättade fettsyror 38 %.

Förvaras mörkt och svalt.

Hållbarhet 2-2,5 år

Vetenskapligt namn: Argana spinosa Seed Oil, 

Växtdel: Frö

Ursprungsland: Marocko

SEK 205.00
Loading Uppdaterar varukorg...
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: